بصیرت از دیدگاه رهبری، بیداری اسلامی
بیداری اسلامی و حمایت از جنبش 99%
درباره وبلاگ


این وبلاگ بر آن هست تا جنبش بیداری اسلامی در سراسر دنیا را حمایت کند پس با ما همراه باشید.

پيوندها
افزایش تضمینی بازدید - افزایش پیج رنک
چاپار
سنگر دفاع از آرمانها
دانلود رایگان
ردیاب خودرو

تبادل صحبتهای ناگفته
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان بصیرت از دیدگاه رهبری، بیداری اسلامی و آدرس ellahi.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.









ورود اعضا:

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:

برای ثبت نام در خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید




آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 24
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 24
بازدید ماه : 652
بازدید کل : 57905
تعداد مطالب : 181
تعداد نظرات : 5
تعداد آنلاین : 1



Alternative content


فال امروز


<-PollName->

<-PollItems->

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service

نويسندگان
علی علیکرمی

آخرین مطالب
<-PostTitle->


 
یک شنبه 7 اسفند 1390برچسب:, :: 18:44 :: نويسنده : علی علیکرمی

رهبرمعظم انقلاب,امام خامنه ای
"من هم یک دانشمند هسته ای هستم"

 
یک شنبه 7 اسفند 1390برچسب:, :: 18:43 :: نويسنده : علی علیکرمی

مدير برنامه‌ريزي شركت ملي نفتكش ايران با اعلام اين خبر به خبرنگار مارين نيوز گفت: حدود ساعت 7 بعداز ظهر دوشنبه، دزدان دريايي در تنگه باب‌المندب حمله فوق‌العاده سنگيني به نفتكش ايراني 317 هزار تني دنا صورت دادند.

 

عبدالصمد تعقل افزود: اين كشتي، بار خود را در ترمينال عين سوخنا در درياي سرخ تحويل داده بود كه هنگام برگشت، دزدان دريايي كه در تنگه باب‌المندب كمين كره بودند؛ با 9 فروند قايق تندرو از همه جهات به كشتي حمله و با مسلسل، شروع به آتشباري كردند.

 

به گفته وي، عليرغم حضور نيروي مسلح امنيتي در كشتي ايراني و تبادل آتش از سوي آن، حجم آتش دزدان دريايي چندين برابر بود كه به همين دليل، نفتكش دنا شروع به حركت‌هاي زيگزاگي براي ايجاد موج كرد تا دزدان دريايي را فرار دهد.

 

تعقل ادامه داد: در اين شرايط، نفتكش دنا با پايگاه عملياتي نيروي دريايي تماس گرفت و موضوع را اطلاع داد و در پي آن، اين پايگاه اقدام به اعزام ناو جنگي به محل درگيري كرد.

 

وي افزود: با ورود ناو ايراني، دزدان دريايي حملات خود را قطع كردند و نفتكش دنا با اسكورت ناو نيروي دريايي ارتش از تنگه باب‌المندب خارج شد.

 

مدير برنامه‌ريزي شركت ملي نفتكش ايران با بيان اينكه «اين چهل‌وسومين حمله دزدان دريايي سومالي به كشتي‌هاي اين شركت محسوب مي‌شود»، گفت: درعين‌حال، اين سنگين‌ترين نوع حمله دزدان دريايي به يك نفتكش ايراني بود كه خوشبختانه، با همراهي نيروي دريايي و اقدام بموقع فرماندهي كشتي، ناكام ماند.

 
یک شنبه 7 اسفند 1390برچسب:, :: 18:40 :: نويسنده : علی علیکرمی

وضعیت فیلترینگ اینترنت هنوز در كشور به سامان نشده كه زنگ‌ها برای MMS نیز به صدا در می‌آید و اگر چه مسوولان در اظهارنظرهای پیش‌گیرانه‌ خود، پالایش MMS را رد می‌كنند و روش نظارت در این زمینه را مبتنی بر شكایت مشتركان بیان می‌دارند،  اما همچنان این امكان وجود دارد كه خدمات ارزش افزوده موبایل نیز با همان بلایی مواجه شوند كه اینترنت مبتلای آن است. بنابراین، باید منتظر MMSهای نصف و نیمه‌ای بود كه به مقصد نمی‌رسند یا به جای خودشان، ردی از پیام ممنوعیت را بر صفحه گوشی موبایل گیرنده برجای می‌گذارند.


اینترنت هم كه وضعیت‌اش مشخص است، سرورهای فیلترینگ در شركت‌های ارایه خدمات پشته می‌شوند تا فیلترینگ «دلبخواهی» و «حساس به واژه» راه را بر مایی ببندد كه نه به دنبال ابتذال هستیم و نه با براندازان كار داریم و مثلا می‌خواهیم درباره ضریب  نفوذ اینترنت یا پزشكی و فرهنگ شفاهی و چه و چه مطلبی بخوانیم.


دلیل هم مشخص است؛ فیلترینگ سلیقه‌ای و از مبادی مختلف اعمال می‌شود.


اما سخنان سعید مهدیون در همایش «سرویس‌های جدید تلفن همراه، روندها و فرصت‌ها» پنجره‌ای جدید به آسمان مبهم فیلترینگ می‌گشاید. او می‌گوید: «در تمام دنیا كنترل و نظارت بر محتوای سرویس‌های ارزش افزوده،‌ وظیفه نهاد رگولاتوری است».


البته در این كه شرایط ویژه ایران به عنوان كشوری اسلامی متفاوت است و در چنین فضایی، مسوولان این حق را برای خود قایلند كه محتوای خاص و در معرض دید عموم را فیلتر كنند، حرفی نیست. اما باید از مهندس مهدیون خواست كه برای ادعای خود چند نمونه مطرح كنند و بگویند در كدام كشور دنیا اصلا MMS فیلتر می‌شود كه وظیفه‌اش به عهده رگولاتور باشد؟


ناگفته پیداست كه MMS رابطه‌ای بین دو فرد در دو طرف پیام است، بنابراین نهادهای نظارتی، چه رگولاتور و چه نهادهای دیگر اصولاً نباید به این حریم خصوصی، بدون شكایت یكی از دو طرف ورود كنند.


 
یک شنبه 7 اسفند 1390برچسب:, :: 18:34 :: نويسنده : علی علیکرمی

یک هنرمند نیوزلندی در اقدامی شبیه پروژه "ویکی‌لیکس"، دست به ساخت یک نارنجک شفاف زده که پس از کشیده شدن ضامن آن به جمع‌آوری پنهانی اطلاعات از محل پرداخته و آن ها را به طور آنلاین در سایت قرار می‌دهد.

این نارنجک که بی‌شباهت به نارنجک روسی F1 نیست در حقیقت یک رایانه کوچک با یک آنتن بی‌سیم قوی و یک میکروفون است.

این دستگاه پس از آزاد شدن ضامن به رهگیری ترافیک شبکه‌های محلی و ثبت اطلاعات صوتی پرداخته، سپس آن را به سرعت به صورت آنلاین در دسترس قرار می‌دهد.

اطلاعات به دست آمده در محل "انفجار" به صورت ناشناس به یک سایت اختصاصی جریان پیدا می‌کند که در آن به استخراج بیت‌های ایمیل‌ها، کد HTML و مواد صوتی و تصویری می‌پردازد.

 

این اطلاعات سپس به شکل یک خوراک ارائه می‌شود که با یک کلیک بر روی یک نقطه قرمز در محل دستیابی به اطلاعات بر روی نقشه قابل دسترسی خواهد بود.

سهولت کاربری و قابل حمل بودن این نارنجک می‌تواند آن را به یک سلاح قدرتمند برای یک شهروند نگران یا یک مامور دولت ناراضی تبدیل کند.

 
یک شنبه 7 اسفند 1390برچسب:, :: 18:23 :: نويسنده : علی علیکرمی

 
یک شنبه 7 اسفند 1390برچسب:, :: 18:20 :: نويسنده : علی علیکرمی

به گزارش گرداب، سردار "غلام‌رضا جليلي"، رئيس سازمان پدافند غيرعامل ايران در روز پاياني نخستين همايش ملي دفاع سايبري گفت: «آمريکا در حال کوچک‌کردن ارتش براي گسترش زيرساخت دفاعي سايبري خود است.»

جليلي با بيان اين که ايران يکي از نخستين کشورهايي است که در دو سال گذشته هدف حملات سايبري قرار گرفته، افزود: «تاسيساتي که هدف حمله قرار گرفتند موفق شدند تا پابرجا بمانند، اين به معناي آن است که با وجود دشواري‌ها، ايران تا حد زياي از چنين حملاتي مصون است.»

ايران از چهار ماه گذشته ستاد دفاع سايبري خود را راه‌اندازي کرد. وظيفه مهم دفاع سايبري جلوگيري از کرم‌هاي رايانه‌‎اي يا به گفته برخي جنگ‌افزارهاي رايانه‌اي، از نفوذ به شبکه‌هاي امنيتي ايران همچون تاسيسات، نيروگاه‌ها، مراکز داده‌ها و بانک‌ها، و جلوگيري از سرقت داده‎ها و اطلاعات آن‎ها است.

ايران نوامبر سال گذشته اعلام کرد که نرم‌افزاري را طراحي کرده است که مي‌تواند نرم‌افزار جاسوسي "دوکو" را کنترل کند. اين ويروس که در نيمه مرداد کشف شد، تروجان پيچيده‌اي است که به عنوان عاملي نفوذي در سيستم‌ها عمل کرده و سرقت اطلاعات خصوصي و محرمانه را آسان مي‌کند.

پيش از آن نيز، مقامات ايراني در سال ۲۰۱۰ با شناسايي ويروس ديگري به نام "استاکس نت" از هر گونه آسيبي به سايت‌هاي صنعتي و منابع اين کشور جلوگيري کردند.

استاکس‌نت نرم‌افزار مخربي است که با هدف آلوده کردن رايانه‌هايي که از سيستم‎هاي کنترل نظارتي و اکتساب داده‌ها ساخت شرکت "زيمنس" (موسوم بهSCADA) استفاده مي‎کنند و بيشتر در صنايع مديريت منابع آب، دکل‎هاي نفتي و نيروگاه‎ها مورد استفاده قرار مي‌گيرند، طراحي شده است.

رسانه‌ها در ژوئيه سال ۲۰۱۰ مدعي شدند که ويروس استاکس‌نت رايانه‌هاي صنعتي سراسر جهان را هدف قرار داده است و ايران نيز اصلي ترين هدف اين حمله است. همچنين در اين گزارش‌ها ادعا شد که نيروگاه اتمي بوشهر هدف اصلي حمله سايبري بود.

 
یک شنبه 7 اسفند 1390برچسب:, :: 18:16 :: نويسنده : علی علیکرمی

 

به گزارش گرداب، مركز بررسی جرائم سازمان يافته سپاه پاسداران انقلاب اسلامي جزئياتي از عمليات چشم روباه مربوط به فعالیت های شبکه بی‌بی‌سی فارسی در ایران را منتشر كرد.
 
در اطلاعيه اين مركز با اشاره به نقش‌آفريني فعال، موثر و سیستماتیک شبكه بي‌بي‌سي در جريان جنگ نرم عليه جمهوري اسلامي ايران همراه با حمايت مالي و پشتيباني مادي از جریان ضد انقلاب آمده است: اين شبكه بر اساس رویکرد جدید استعماری دولت انگلیس با استفاده از شيوه‌هاي نوين و پيچيده اطلاعاتي اقدام به راه‌اندازي و تشكيل شبكه درهم تنيده اطلاعاتي با هدف و كاركرد جمع‌آوري اطلاعات خاص و هدفمند كرده است.
 
ايجاد شبكه جذب و آموزش محرمانه و سري در كشور با هدف جذب نخبگان رسانه‌اي و سياسي، برقراري ارتباط تنگاتنگ با شبكه‌هاي معاند و ضدانقلاب خارجي به ويژه گروهك تروريستي منافقين و برخي گروهكهاي ديگر و فعاليت‌هاي گسترده جاسوسي هوشمند از طريق توليد و نیز ارائه محتوا از نقاط استراتژيكی مانند اطلاعات وزارتخانه‌هاي حساس، سفارتخانه‌ها و حتي مناطق خاص مانند سكوهاي نفتي از مهمترين محورهاي عملياتي این شبكه با پوشش فعالان و همكاران بي‌بي‌سي فارسي در ايران است كه مركز بررسی جرائم سازمان يافته سپاه پاسداران در اطلاعيه خود به آنها اشاره كرده است.
 
در فاز اول اين عمليات در تابستان سال جاري، پس از شناسايي و احراز موارد اتهامي برخي از افراد فعال در اين عمليات، تعدادي از متهمان از جمله خانمها: م.م، پ.آ، م.م و آقايان ن.ش و ا.ع.ع دستگير و پس از انجام تحقیقات، پرونده‌هاي نامبردگان به همراه مستندات به محاكم قضايي ارسال شد.
 
به گزارش گرداب، در ادامه اين اطلاعيه به فاز دوم اجراي عمليات چشم روباه اشاره شده و آمده است: پس از بررسي جزئيات به دست آمده ديگري از تلاش‌هاي فعالان و همكاران شبكه بی‌بی‌سي فارسي در ايران، براي 24 نفر از متهمان كه از جهت حجم اطلاعات و فعاليت در اين شبكه به لحاظ امنيتي و كارشناسي، حائز اهميت محسوب مي شدند پرونده قضایی تشكيل شد.
 
بر اساس اعلام مركز بررسی جرائم سازمان‌يافته براي 10 نفر از متهمان كه در خارج از كشور به سر مي‌بردند قرار غيابي صادر و پرونده ساير افراد در دست پیگیری قرار گرفت.
 
در اين اطلاعيه با تاكيد بر اهتمام ويژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامي به برخورد موثر و همه جانبه با همكاران مخفي و فعال شبكه ضد انقلاب بي‌بي‌سي فارسي و هشدار به فریب خوردگان داخلی، به اختصار گوشه‌اي از پرونده تعدادي از دستگیرشدگان، ذکر شده كه در زیر به آنها اشاره مي‌شود:
 

 1. خانم پ. د
متولد 1359، روزنامه نگار و فارغ‌التحصيل رشته مطالعات رسانه در مقطع كارشناسي ارشد است.
 
نامبرده كه علي‌الظاهر علاقه‌مند به حوزه مسائل اجتماعي به ويژه زنان است، در مجلات اينترنتي و برخي مطبوعات سياسي زنجيره‌اي و همچنين تعدادي از رسانه‌هاي زرد فعاليت داشته است.
 
فعاليت‌هاي اجتماعي وي همزمان با آشنايي با "شادي صدر" و "محبوبه عباسقلي‌زاده" شدت مي‌گيرد تا آنجا كه از وي به عنوان يكي از فعالان فمينيستي در ايران نام برده مي‌شود. 
 
خانم پ.د اولين بار در 13 اسفند 1385 در پي تجمع در مقابل دادگاه انقلاب اسلامي تهران دستگيرشده است.

پس از آزادي از زندان و با توجه به متواري شدن تعدادي از فعالان فمينيستي به خارج از كشور، نقش وي موثرتر از گذشته تعريف مي‌شود.
 
ادامه تحصيل نامبرده در رشته مديريت رسانه در لندن، اولين زمينه آشنايي و ارتباط‌گيري كارمندان بي‌بي‌سي با وي است.
 
بعد از برقراري ارتباط و جلب توجه و اعتماد لازم، نامبرده با سرويس اطلاعاتي انگليس مرتبط شده و سپس در مراحل مختلف و متعدد رفت و آمد به داخل كشور، به عنوان مامور انتقال پول‌هاي مرتبطين در داخل و كالاهاي مورد نياز ايشان، ایفای نقش می‌کرده است.
 
نامبرده در موارد متعدد و در پوشش بازوي تهيه محتوا براي شبكه بي‌بی‌سي و با استفاده از عناوين خبري و رسانه‌اي، به جمع‌آوري و ارسال اطلاعات خاص و داراي طبقه‌بندي اقدام کرده است. مستندات موجود در پرونده وي حاکی از ارتباط مشكوك نامبرده با برخي نخبگان رسانه‌اي بوده كه در مراحل اوليه تحقيق تلاش بسياري براي مخفي کردن اين ارتباط‌ها داشته است.
 
 2. خانم م.ر
وي 32 ساله و مجرد است. نقش پيچيده نامبرده، جذب و استخدام و همچنين كمك به خروج پذيرفته‌شدگان شبكه بي‌بي‌سي به خارج از كشور و تهيه محتواهاي خاص برای برنامه‌های کلیدی بی‌بي‌سي فارسي بوده است.

مشاراليها از موثرترين همكاران بي‌بي‌سي در داخل كشور بوده كه در راستاي توليدات محتوايي براي اين شبكه فعالیت کرده و نقش بسزايي در چرخه تهيه و توليد خبر در اين شبكه بر عهده داشته است.
 
نامبرده يكي از سرپل‌هاي بي‌بي‌سي براي معرفي و جذب فعالان رسانه‌اي به مراكز آموزشي این شبکه بوده است كه در پوشش چند موسسه خاص مانند موسسه "ا.ک" فعاليت مي‌كردند.

افراد جذب‌شده پس از گذراندن دوره‌هاي آموزشي خاص براي آموزش دوره‌هاي ديگري به اردوهاي خارج از كشور اعزام مي‌شدند كه نامبرده خود در تعدادي از اين دوره‌ها حضور داشته است.

 


لازم به ذكر است كه جذب‌شدگان و برگزيدگان نهايي اردوهاي خارج از كشور قبل از آغاز همكاري مستقيم با بي‌بي‌سي فارسي ابتدا به رسانه‌هاي مرتبط چون راديو زمانه، روز آنلاين و... معرفي شده و پس از انجام فعاليت اوليه و آزمايش‌هاي مقدماتي همكاري در اين رسانه‌ها، ضمن آشنايي كامل با محيط‌هاي كاري مطبوعاتي خارج از كشور و نحوه ارتباط با داخل كشور و فعاليت رسانه‌اي غيرمستقيم، با گزينش نهايي راهي لندن مي‌شدند.
 
بر اساس مستندات و مدارك موجود، خانم م.ر از موثرترين افراد در حلقه تاييد صلاحيت افراد جذب‌شده است كه با "مهدي جامي"، از موسسين راديو زمانه، مرتبط بوده و با همفكري و مشاركت وي اين فرايند را دنبال مي‌كرده است.
 
مشاراليها همچنين قراردادهاي مالي متعددي با شبكه بي‌بي‌سي فارسي به منظور توليد محتوا و پشتيباني برنامه‌اي منعقد كرده است كه مستندات آن به پيوست پرونده به مراجع قضايي ارسال شده است.
 
از ديگر اتهامات محرز نامبرده، ارتباط مشكوك و معني‌دار با برخي كاركنان و عناصر بومي و غيربومي سفارت انگليس در تهران بوده است كه از اشاره به جزئيات اين ارتباط به دليل ملاحظات خاص خودداري مي‌شود.

همچنین وی در اعترافات خود اطلاعات كاملي از افراد و همكاران فعال بي‌بي‌سي فارسي در ايران را ارائه کرده است كه برخي از آنها در خور تامل و قابل توجه است و در صورت نياز اطلاع‌رساني خواهد شد.
 
 3. آقاي س.ب
نامبرده متولد سال 1362 است. وي در زمان تصدي مسئوليت اجرايي پدر خود در کشور با افرادی از جريان اصلاحات همچون سروش، كديور، مهاجراني، سازگارا و ... آشنا شده و با آنها ارتباط برقرار مي‌كند.
 
از بهمن‌ماه 1386، توجه ويژه‌اي از سوي جریان اصلاحات و همچنين سرويس‌هاي اطلاعاتي بيگانه به وي معطوف مي‌شود. به همين جهت نامبرده در زمان كوتاهي به عنوان بازوي عملياتي و رسانه‌اي برخي از اين سرويس‌ها قرار مي‌گيرد.
 
مستندات و مدارك ارتباط‌گيري پرتكرار و هدفمند "مهدي پرپنچی"، نفر دوم بي‌بي‌سي فارسي، "ندا دهقاني سانيج" (همسر پرپنچي)، "پناه فرهاد‌بهمن" و "حنيف مزروعي" كه جزء افراد شاخص فعال در اين شبكه هستند با نامبرده، حكايت از اقدامات گسترده و بعضا امنيتي وي دارد كه به دليل پاره‌اي ملاحظات خاص از انتشار آنها خودداري مي‌شود.

بر اساس اقارير نامبرده، وي علاوه بر همكاري با رسانه های جریان ضد انقلاب در اكثر اغتشاشات فتنه 88 حضور فعال و موثر داشته و اقدام به تهيه عكس، خبر، گزارش و ارسال آنها به اين شبكه‌هاي ضدانقلاب کرده است.

 


از جمله نكات حائز اهميت پرونده نامبرده، ارتباط‌گيري پيچيده و تبادل اطلاعات خاص و محرمانه كشور با برخي سرويس‌ها بوده است كه به محض تكميل پرونده و مستندات از طريق مراجع ذي‌صلاح اقدام لازم انجام خواهد شد.
 
 4. آقاي س.ك
س.ك 27 ساله ساكن تهران و داراي مدرك كارشناسي است. وي كه مدعي است يكي از نخبگان مستندساز كشور است، قراردادهاي كلان و متعددی براي توليد مستندات سفارشي و هدفمند شبكه بي‌بي‌سي منعقد کرده است.
 
نكته قابل توجه در پرونده نامبرده پيشرفت سريع وي در بدنه و ساختار پيچيده شبكه بي‌بی‌سي است كه منشأ آن شهرت خاص به فساد اخلاقي و اصرار نامبرده براي توهين به مقامات عالي‌رتبه كشور ارزيابي مي‌شود.

نامبرده همچنين از مرتبطين "كاوه مشكات"، از تهيه‌كنندگان برنامه نوبت شما، در بي‌بي‌سي فارسي است.
 
 
 5. خانم ب.ه
نامبرده متولد 1362 در تهران و فارغ‌التحصيل رشته مددكاري است كه در سالهاي اخير در فعاليت‌هاي رسانه‌اي اشتغال داشته است.

خواهر او با نام س.ه هم‌اکنون از خبرنگاران بی‌بی‌سی فارسی است که بسته های خبری قابل توجهی را نیز در ایام فتنه و در روزهای پس از آن تهیه و از بی‌بی‌سی پخش كرده است.
 
وی با توجه به جایگاه تثبیت شده خواهرش در بی‌بی‌سی فارسی بازوی خبری و رسانه ای موثری برای رسانه‌هایی مانند BBC و رادیو فردا بوده است.

نکته مهم در پرونده شبكه بي‌بي‌سي كه قبلا نيز به آن اشاره شد، اين است كه اين شبكه چگونه و با چه ساز و کاری با وجود نداشتن دفتر و خبرنگار رسمی در داخل ایران، معمولا در انتشار اخبار مربوط به ايران به روز عمل مي‌كند؟
 
پاسخ این ابهام، در نحوه جذب و آموزش کارمندان بی‌بی‌سی فارسی نهفته است. اولین نکته‌ای که در آموزش‌ها پس از جذب و استخدام این کارمندان (که همگی از افراد فعال رسانه‌ای داخل کشور هستند) بر آن تأکید می‌شود، حفظ ارتباطات با فعالان و دوستانشان در داخل کشور است که آنها نیز از افراد فعال رسانه‌ای هستند؛ لذا از طریق این کانال ارتباطی علاوه بر آنکه مسیر برای جذب و گرفتن همکار در بی‌بی‌سی همواره باز می‌ماند، این رسانه خواهد توانست به صورت فعال به موضوع جمع آوری اخبار و اطلاعات پرداخته و همواره اخبارش در صدر اخبار رسانه‌ها قرار گیرد.
 
گذشته از این موضوع، سیستم پیچیده جذب و آموزش در سرویس جهانی بی‌بی‌سی منوط به داشتن مهره‌های فعال در داخل کشورها است که در اين زمينه نيز مشاراليها یکی از این مهره‌های فعال به شمار مي‌رود.
 
در پرونده نامبرده همچنين مستندات ارتباطات چشمگیر وي با رادیو فردا وجود دارد.
 
لازم به ذکر است كه پس از تكميل پرونده ب.ه و بازداشت وي، مديران بي‌بي‌سي و برخي مدعيان دفاع از حقوق بشر و همچنين انجمن‌هاي سياسي دفاع از حقوق روزنامه‌نگاران و خبرنگاران تلاش كردند با ايجاد جو كاذب رواني اينگونه وانمود كنند كه نامبرده تنها به منظور اعمال فشار بر خواهرش كه در بي‌بي‌سي فعال است بازداشت شده؛ در حاليكه پرونده نامبرده خود سرشار از دهها اتهام ضد امنيتي است.
 
در بخش دیگری از این اطلاعیه آمده است: به زودی در بیانیه شماره دو این مرکز اسناد و مدارکی دال بر ارتباطات سازمان یافته شبکه بی‌بی‌سی، با عناصر خود در داخل کشور منتشر خواهد شد که گویای عمق اشراف اطلاعاتی مرکز بررسی جرائم سازمان یافته بر فعالیت‌های جریان رسانه‌ای فتنه‌گران است.

طی روزهای آینده بخش اول از مستند رسانه‌ای این عملیات از رسانه ملی پخش خواهد شد.
 
 

 
یک شنبه 7 اسفند 1390برچسب:, :: 13:19 :: نويسنده : علی علیکرمی

رژيم صهيونيستي اخيرا مرحله‌اي ديگر از رزمايش «نقطه تحول 5» را در مقياسي وسيع‌تر به اجرا درآورد و به گفته كارشناسان، خود را براي جنگي در چند جبهه آماده‌تر كرد.

پايگاه خبري المنار نوشت: به‌خلاف آمادگي‌ها و رزمايش‌هاي بزرگ اين رژيم كه مقدماتي است براي احتمالات دراماتيك در هر جنگ احتمالي، به نظر مي‌رسد نگراني و ترس بزرگ اسرائيل در خلال هر رويارويي چيزي ديگر است كه هيچ ربطي به رزمايش و آمادگي‌هاي بيشتر در ميدان جنگ ندارد.

المنار افرود: علاوه بر اين سران دشمن مستمراً از كاهش و كمبود امكانات و تجهيزات و كافي نبودن آمادگي جبهه داخلي سخن مي‌گويند. اين نگراني خود را در سخنان وزير صهيونيستي نشان داد كه وي مسئول امور داخلي و جبهه داخلي اين رژيم است.

به گزارش اين پايگاه خبري، متان ويلناي وزير جبهه داخلي اين رژيم اعلام كرد كه نقطه ضعف اسرائيل در هر جنگ احتمالي آينده، كمبود ماسك و تعداد پناه‌گاه‌ها نيست؛ نقطه ضعف اصلي احساس عمومي است كه در آغاز هر حمله‌اي بر همه چيره مي‌شود. هرچقدر هم آمادگي وجود داشته باشد، اين حس حاكم خواهد شد. ويلناي در حقيقت به ميزان نگراني جدي و حجم دستپاچگي در آغاز جنگ آينده در اين رژيم اشاره كرد.

ويلناي در مصاحبه‌اي با راديو ارتش رژيم صهيونيستي گفت: موضوع اساسي كه از رزمايش انتظار مي‌رود، بالا بردن ميزان واكنش و همكاري همه نهادهاي حاضر در رزمايش به هنگام زمان‌هاي اضطراري است. آژير خطر صبحگاهي و شبانگاهي هم براي آموزش ساكنان و تخليه اماكني به صدا درآمد كه در آن مشغول كار يا امور روزمره بودند.

وي با بيان اينكه حجم آمادگي تل‌آويو امروز بيش از پيش است، اذعان كرد كه تهديدها نيز كاملاً افزايش يافته است. «تصميم‌هايي براي توزيع ماسك‌ ميان ساكنان اتخاذ شده است. بودجه‌اي نزديك به 60 درصد براي اين عمليات در نظر گرفته شده است و در چند ماه پايان مي‌يابد و دقيقاً در ماه فوريه يا مارس سال 2011 [توزيع ماسك] تمام مي‌شود. اين موضوع به ميزان همكاري ساكنان و حضورشان در اماكن تحويل ماسك بستگي دارد. بودجه كامل اين كار به يك ميليارد و 400 ميليون خواهد رسيد.

وي در ادامه مصاحبه خود اعلام كرد: «هرچقدر ساكنان هشيارتر و آگاه‌تر باشند، امور بهتر و آسانتر پيش مي‌رود. اسرائيل تمرين مي‌كند كه رويداد چنين اتفاقي را جبران كند. همه تلاش خود را به كار مي‌گيرد كه هميشه آماده باشد. اين رزمايش (نقطه تحول 5) يك هفته در هر سال اجرا مي‌شود تا توازني در اين خصوص به وجود آيد».

رژيم صهيونيستي اخيراً رزمايشي گسترده از يك‌شنبه 19 ژوئن به مدت 5 روز برگزار كرد و هدف آن آماده كردن جامعه و ساكنان اين رژيم و تمرين ارائه خدمات اضطراري براي رويارويي با حملات موشكي گسترده بود.

در اين رزمايش كه ساكنان اين رژيم دو بار به پناهگاه‌ها يورش بردند و آژيرهاي خطر چند بار به صدا درآمد، نهادهاي آموزشي، پايگاه‌هاي جبهه داخلي، ادارات دولتي، و حدود 80 درصد ساكنان محلي در رژيم صهيونيستي در رزمايش نقطه تحول 5 شركت كردند و در آن براي حملات احتمالي به تل‌آويو و تاسيساتي كه حياتي قلمداد مي‌شود مانند نيروگاه‌هاي برق و سيستم‌هاي آب‌رساني و بيمارستان‌ها تمرين شد.

براي اولين بار از اعضاي دولت اين رژيم و نمايندگان پارلمان خواسته شد تا در رزمايش شركت كنند. به گفته رسانه‌هاي صهيونيستي، مقامات ارتش اعلام كرده‌اند كه روزانه امكان شليك 800 موشك به سوي اسرائيل وجود دارد اگر جنگ در چند جبهه واقع شود.

 
یک شنبه 7 اسفند 1390برچسب:, :: 13:16 :: نويسنده : علی علیکرمی

 

  1. سید رضا سجادی سفیر ایران در مسکو روز شنبه 17 دی 1390/ 7 ژانویه 2012 اعلام کرد روسیه یک نسخه اصلاح شده از طرح گام به گام را به ایران ارائه داده است.
  2. مصطفی احمدی روشن، معاون بازرگانی شرکت کالای الکتریک  تاسیسات نطنز صبح روز چهارشنبه 21 دی 1390/ 11 ژانویه 2012 هدف تیم های تروریستی سیا و موساد  در تهران قرار گرفت و به شهادت رسید.
  3. رابرت آینهورن مشاور وزیر خارجه امریکا در امور خلع سلاح به همراه دانیل گلاسر معاون وزیر خزانه داری امریکا روز چهارشنبه 28 دی 1390 (18 ژانویه 2012) برای گفت وگو درباره تحریم های ایران وارد ژاپن شدند.
  4. ژنرال مارتین دمپسی رییس ستاد مشترک ارتش امریکا روز پنج شنبه 29 دی 1390 (19 ژاونیه 2012) وارد تل آویو شد. این سفر پس از لغو رزمایش مشترک امریکا و اسراییل انجام می شود.
  5. علی باقری معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران روز پنج شنبه 29 دی 1390 (19 ژانویه 2012) به روسیه سفر کرد. در این سفر درباره طرح گام به گام اصلاح شده روسیه، مسئله افغانستان و مسئله سوریه گفت وگو خواهد شد.
  6. علی باقری در روز جمعه 30 دی 1390 (20 ژانویه 2012) وارد پکن شد.
  7. اتحادیه اروپا در روز دوشنبه 3 بهمن 1390 (23 ژانویه 2012) خرید نفت از ایران و همچنین معامله با بانک مرکزی ایران را تحریم کرد. این تحریم ها از 6 ماه بعد اجرایی خواهد شد. متن کامل قانون جدید تحریم ها را اینجا ببینید.
  8. دولت امریکا در روز دوشنبه 3 بهمن 1390 (23 ژانویه 2012) با صدور بیانیه ای بانک تجارت و 23 مقام ایرانی دخیل در مدیریت های اقتصادی را تحریم کرد.
  9. کوین راد وزیر خارجه استرالیا روز  سه شنبه 4 بهمن 1390 (24 ژانویه 2012) اعلام کرد این کشور واردات نفت از ایران را قطع می کند.
  10. تیمی از مقام های آژانس در روز یکشنبه 9 بهمن 1390 (29 ژانویه 2012) به سرپرستی هرمن ناکارتس وارد تهران شدند.
  11. سران اتحادیه اروپا در نشست روز دوشنبه 10 بهمن 1390 (30 ژانویه 2012) تحریم نفت و بانک مرکزی ایران را تصویب کردند.
  12. تیم اعزامی آژانس پس از 3 روز مذاکره در روز سه شنبه 11 بهمن 1390 (31 ژانویه 2012) تهران را ترک کرد. دو طرف در این مذاکرات درباره ادامه روند توافق کردند.
  13. دیوید کوهن معاون وزیر خزانه داری امریکا و مسئول پروژه تحریم ایران در دولت امریکا روز سه شنبه 11 بهمن 1390 (31 ژانویه 2012) برای گفت وگو درباره تحریم های ایران وارد برن پایتخت سوییس شد.
  14. انگلا مرکل صدر اعظم آلمان در روز چهارشنبه 12 بهمن 1390 (اول فوریه 2012) سفر خود به چین را آغاز کرد. مرکل اعلام کرده در این سفر پی گیر کاهش واردات نفت چین از ایران خواهد شد.
  15. هیئتی از ژاپن برای مذاکره با مقام های ژاپنی درباره معاف شدن از تحریم های بانکی امریکا در روز پنج شنبه 13 بهمن 1390 (2 فوریه 2012) عازم واشینگتن شد.   
  16. آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان روز پنج شنبه 13 بهمن 1390 (2 فوریه 2012) با ون جیابائو نخست وزیر چین دیدار و از وی درخواست کمک برای کنترل بحران مالی اروپا را کرد.
  17. آنگلا مرکل در روز جمعه 14 بهمن 1390 (3 فوریه 2011) با هو جینتائو رییس جمهور چین ملاقات کرد. هو جین تائو در این ملاقات درخواست مرکل برای کاهش روابط تجاری با ایران را رد کرد.
  18. کنفرانس امنیتی مونیخ در روز جمعه 14 بهمن 1390 (3 فوریه 2012) آغاز شد.
  19. رهبر معظم انقلاب اسلامی در خطبه هایی تاریخی در نماز جمعه تهران که روز جمعه 14 بهمن 1390 (3 فوریه 2012) ایراد شد، تاکید کردند ایران از مبارزه هر گروه و ملتی علیه اسراییل حمایت می کند، در مقابل تهدید تحریم نفتی و جنگ تهدیدهای متقابلی انجام خواهد داد و در مقابل فشارها هیچ کدام از تصمیم های خود را تعدیل نمی کند.
  20. باراک اوباما رییس جمهور امریکا روز یکشنبه 16 بهمن 1390 (5 فوریه 2012) قانون مسدود شدن دارایی های بانک مرکزی ایران در امریکا را ابلاغ کرد.
  21. ژنرال امیر ایشل روز یکشنبه 16 بهمن 1390 (5 فوریه 2012) به جای ژنرال ایدو نحوشتان به عنوان فرمانده نیروی هوایی رژیم صهیونیستی منصوب شد.
  22. آویگدور لیبرمن وزیر خارجه اسراییل روز دوشنبه 17 بهمن 1390 (6 فوریه 2012) به امریکا سفر کرد. وی روز یکشنبه با جوزف لیبرمن گفت وگو کرد.
  23. آویگدور لیبرمن وزیر خارجه اسراییل روز سه شنبه 18 بهمن 1390 (7 فوریه 2012) با هیلاری کلینتون همتای امریکایی خود ملاقات کرد.
  24. ایران در روز چهارشنبه 26 بهمن 1390 (15 فوریه 2012) در مراسمی به حضور محمود احمدی نژاد اولین مجتمع سوخت 20 درصد را در راکتور تحقیقاتی تهران جای گذاری کرد.
  25. ایران در روز چهارشنبه 26 بهمن 1390 (15 فوریه 2012) اعلام کرد نسل چهارم ماشین های سانتریفیوژ را تولید کرده است.
  26. ایران در روز چهارشنبه 26 بهمن 1390 (15 فوریه 2012) با احضار سفرای 6 کشور اروپایی اسپانیا، ایتالیا، فرانسه، یونان، هلند و پرتغال به وزارت خارجه به آنها اعلام کرد چنانچه در زمانی کوتاه خرید نفت از ایران را در چاچوب قراردادهای بلند مدت قرار ندهند، وصول پول نفت به ایران را تضمین نکنند و  و لغو یک طرفه قراردادهای نفتی با ایران را منتفی ننمایند، صادرات نفت از سوی ایران به این کشورها قطع خواهد شد.
  27. ایهود باراک وزیر دفاع رژیم صهیونیستی روز شنبه 29 بهمن 1390 (18 فوریه 2012) با سفر به ژاپن از این کشور خواست در اعمال تحریم های شدیدتر بر ایران همکاری بیشتری بکند.
  28. توماس دانیلون، مشاور امنیت ملی رییس جمهور امریکا شنبه شب 29 بهمن 1390 (18 فوریه 2012)  برای رایزنی درباره ایران وارد اسراییل شد.
  29. ایران در روز یکشنبه 30 بهمن 1390 (19 فوریه 2012) صادرات نفت به شرکت های انگلیسی و فرانسوی را قطع کرد.
  30. یوکیا آمانو، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی گزارش خود به اجلاس مارس 2012 شورای حکام را در روز جمعه 5 اسفند 1390 (24 فوریه 2012) منتشر کرد.

 

 

 
یک شنبه 7 اسفند 1390برچسب:, :: 13:14 :: نويسنده : علی علیکرمی

متن کامل ترجمه فارسی گزارش مدیر کل آژانس درباره برنامه هسته ای ایران به اجلاس مارس 2012 شورای حکام که توسط «ایران هسته ای» آماده سازی و ویرایش شده منتشر شد.

این متن را در زیر ملاحظه کنید.

گزارش مدیر کل درباره اجرای پادمان

و قطعنامه های شورای امنیت در ایران 

GOV/2012/9

5 اسفند 1390/ 24 فوریه 2012

A. مقدمه

1- این گزارش همزمان مدیرکل به شورای حکام و شورای امنیت، در خصوص اجرای موافقتنامه پادمان معاهده عدم اشاعه هسته ای (NPT) و مفاد مربوطه قطعنامه های شورای امنیت درجمهوری اسلامی ایران است.

 2- به موجب تاکید شورای امنیت سازمان ملل متحد، اقدامات مورد درخواست شورای حکام در قطعنامه هایش درباره ایران الزام آور است و مفاد مربوطه به قطعنامه های یاد شده شورای امنیت که بر اساس فصل هفتم منشور سازمان ملل تصویب شده اند مطابق شرایط این قطعنامه ها الزام آور هستند.

 3- از آژانس انرژی اتمی بر اساس توافقتنامه های دوجانبه اش با سازمان ملل متحد، خواسته شده است با شورای امنیت در اجرای مسئولیت شورا برای حفظ و برقراری صلح و امنیت بین المللی همکاری کند. بر این اساس از همه اعضای‌ ملل متحد خواسته شده است تا با پذیرش و اجرای تصمیمات شورای امنیت موافت کنند و در این باره اقداماتی را مطابق با تعهداتشان تحت منشور ملل متحد انجام دهند.

4- این گزارش به تحولات بعد از آخرین گزارش(GOV/2011/65, nov 2011) و همچنین مسائل باقی مانده می پردازد. این گزارش به طورکلی بر حوزه هایی که ایران، تعهدات الزام آور خود را اجرا نکرده متمرکز است.

 

 B. روشن سازی مسائل حل نشده

 5- شورای حکام در 18 نوامبر 2011 قطعنامه GOV/2011/69  را تصویب کرد که در آن تاکید شده بود، برای ایران و آژانس ضروری است برای حل و فصل فوری همه مسائل اساسی باقی مانده و روشن گری در خصوص مسائلی شامل دسترسی به همه اطلاعات مربوطه، مستندات، سایت ها‍، مواد و اشخاص در ایران، به گفت وگوهای خود شدت بخشند. شورای حکام همچنین از ایران خواسته بود که با هدف برقراری دوباره اعتماد بین المللی به ماهیت منحصرا صلح‏ آمیز برنامه هسته ای ایران، بطور جدی و بدون پیش شرط در مذاکرات مشارکت کند که در پرتو این درخواست شورای حکام و در پی تبادل نامه ها بین آژانس و ایران، موافقت شد که گروهی برای گفت وگو از ایران بازدید کند.

6- یک گروه از آژانس بین المللی انرژی اتمی از 29 تا 31 ژانویه 2012 اولین دور گفت وگوها را با مقامات ایران با هدف حل و فصل کلیه مسائل باقی مانده در تهران برگزار کرد که بر اساس این گفت وگوها

  • آژانس نگرانی های خود را از برنامه هسته ای ایران تشریح و آشکارسازی ابعاد نظامی احتمالی در برنامه هسته ای ایران را بعنوان یک اولویت اصلی اعلام کرد.
  • آژانس همچنین دسترسی به سایت پارچین را درخواست کرد اما ایران اجازه دسترسی به این سایت را در آن زمان نداد.
  • آژانس بین المللی انرژی اتمی و ایران برای روشن شدن همه مسائل باقی مانده در خصوص برنامه هسته ای ایران، شامل مسائلی که به آن پرداخته می شود (اقدامات اولیه و مدالیته ها)‍، ‌یک مذاکرات اولیه داشتند.
  • پیش نویس مذاکرات در خصوص رویکردی سازنده برای روشن سازی همه مسائل باقی مانده درباره برنامه هسته ای ایران، برای بررسی بیشتر تهیه شد.

 7- متعاقب اولین نشست، تبادلات بین ایران و آژانس منجر به تشریح بیشتر رویکرد سازنده شد.

8- در دومین دور مذاکرات در تهران که از تاریخ 20 تا 21 فوریه 2012 برگزار شد

  • آژانس درخواست خود را برای دسترسی به سایت پارچین مورد تاکید قرار داد که ایران بار دیگر بیان داشت همچنان نمی تواند اجازه دسترسی به آن را بدهد.
  • مذاکرات فشرده ای برای آشکار شدن همه مسائل باقی مانده مرتبط با برنامه هسته ای ایران انجام شد اما هیچ توافقی به علت اختلافات عمده بین ایران و آژانس حاصل نشد.
  • ایران در پاسخ به درخواست آژانس،‌ یک اظهارنامه اولیه در ارتباط با مسائل مشخص شده در بخش c از ضمیمه گزارش نوامبر 2011 مدیرکل به شورای حکام (GOV/2011/65) به آژانس ارائه کرد. اظهارنامه ایران نگرانی های آژانس در خصوص مسائل فوق الذکر را رد می کند، بیشتر با این استدلال که ایران آنها را بر پایه ادعاهای بی اساس می داند.
  • آژانس سوالات اولیه در خصوص پارچین و کارشناس خارجی را به صورت توضیحاتی (presentation) به ایران ارائه کرد و ماهیت نگرانی های آژانس و اطلاعات در خصوص آن، را تشریح نمود.

 

C.تاسیسات اعلام شده تحت موافقتنامه پادمان ایران

9- ایران تحت موافقتنامه پادمان خود 15 تاسیسات هسته ای و 9 مکان خارج از تاسیسات را که مواد هسته ای بطور معمول در آنجا استفاده می شود به آژانس اعلام کرده است (LOFs). با وجود این بعضی از این فعالیت ها که از سوی ایران در برخی از تاسیسات صورت می پذیرد بر خلاف قطعنامه های شورای حکام و شورای امنیت همانطور که در ذیل نشان داده می شود‍، است. آژانس به راستی آزمایی وعدم انحراف مواد هسته ای اعلام شده در این تاسیسات و LOFs ادامه می دهد.

 

D. فعالیت های مرتبط با غنی سازی

10- ایران برخلاف قطعنامه های مربوطه شورای حکام و شورای امنیت فعالیت های مرتبط با غنی سازی خود را در تاسیسات اعلام شده ذیل که کلیه آنها تحت پادمان آژانس است، تعلیق نکرده است.

D.1. نطنز: کارخانه غنی سازی سوخت و کارخانه آزمایشی غنی سازی سوخت

11- کارخانه غنی سازی سوخت(FEP): دو سالن آبشار درFEP وجود دارد که شامل سالن تولید A و سالن تولید B می شود. مطابق با اطلاعات طراحی ارائه شده توسط ایران، 8 واحد برای سالن تولید A برنامه ریزی شده با 18 آبشار درهر واحد است. هیچ گونه اطلاعات طراحی تشریحی برای سالن تولید B فراهم نشده است.

12- در 19 فوریه 2012 ، 54 آبشار در سه واحد از 8 واحد، در سالن تولید A نصب شده بود که 25 فقره از آن با UF6 خوراک دهی شده بود. در ابتدا هر آبشار نصب شده شامل 164 سانتریفیوژ بود. البته ایـران 30 عدد از آبـشارها را که هریک شامل 174 سانـتریـفیوژ است اصلاح کرده است که همه سانتریفیوژهای نصب شده دستگاههای IR-1 هستند. همچنین بر اساس این گزارش، از تاریخ 19 فوریه 2012 هیچ سانتریفیوژی در 5 واحد باقی مانده نصب نشده است اگر چه کار نصب مقدماتی در دو واحد از جمله قرارگیری پوشش های سانترفیوژ IR-1 خالی در جایگاه 6177 تکمیل نشده بود و در سه واحد دیگر در حال اجرا بود. از تاریخ 19 فوریه 2012 هیچ گونه کار نصبی در سالن تولید B وجود نداشت.

13- نتایج راستی آزمایی موجودی فیزیکی (PIV) که از سوی آژانس در کارخانه غنی سازی سوخت اجرا شد موجودی فیزیکی را در تاریخ 16 اکتبر 2011 تایید کرد به نحوی که ایران در چارچوب نبود اطمینان در اندازه گیری که بطور عادی با چنین تاسیساتی مرتبط است اعلام کرده بود. بنابراین به لحاظ پادمانی هیچگونه نتیجه ای که به دلیل شکستن مهر در منطقه تغذیه و کنارگذاری باشد، از سوی متصدی مربوطه در آوریل 2011 گزارش نشده است و وجود ندارد.

14- آژانس تایید کرده است که از تاریخ 16 اکتبر 2011 مقدار 55683 کیلوگرم اورانیوم UF6 طبیعی از زمان شروع عملیات در فوریه 2007 در آبشارها تزریق شده بود و میزان 4871 کیلوگرم اورانیوم UF6 که تا 5 درصد اورانیوم U-235 غنی سازی شده تولید شده بود. بر این اساس، ایران ارزیابی کرده که در بین تاریخ های 17 اکتبر 2011 و 4 فوریه 2012 میزان 580 کیلوگرم اورانیوم UF6 غنی سازی شده تا 5 درصد اورانیوم U-235 تولید شده که در نتیجه تولید کل را به 5451 کیلوگرم از UF6 غنی سازی شده تا 5 درصد اورانیوم U-235 از زمان شروع تولید در فوریه 2007 می رساند. مواد هسته ای در کارخانه غنی سازی سوخت (از جمله تغذیه، محصول و دنباله ها) و همه آبشارهای نصب شده و ایستگاههای تغذیه و کنار گذاری تابع اقدامات نظارتی و مراقبتی آژانس هستند.

15- آژانس بر اساس تحلیل نمونه های زیست محیطی برگرفته از کارخانه غنی سازی سوخت از فوریه 2007 و سایر فعالیت های راستی آزمایی نتیجه گرفته است که این تاسیسات همانطور که ایران در پرسشنامه اطلاعات طراحی اعلام کرده عمل کرده است.

16- کارخانه آزمایشی غنی سازی سوخت (PFEP): کارخانه آزمایشی غنی سازی سوخت تاسیسات تحقیقات و توسعه و تاسیسات آزمایشی تولید اورانیوم با غنای پایین است که نخستین بار در اکتبر 2003 راه اندازی شد. این کارخانه دارای یک سالن آبشار است که می تواند 6 آبشار را در خود جای دهد و به یک منطقه تعیین شده برای تولید اورانیوم با غنای پایین تا 20 درصد اورانیوم U-235 (آبشارهای1 و6) و یک منطقه تعیین شده برای تحقیق و توسعه (آبشارهای 2،3،4 و 5) تقسیم می شود.

17- نتایج یک راستی آزمایی موجودی فیزیکی که از سوی آژانس در کارخانه آزمایشی غنی سازی سوخت انجام شد موجودی را در تاریخ 13 سپتامبر 2011 تایید کرد، همانطور که ایران در چارچوب عدم اطمینان اندازه گیری که بطور عادی با چنین تاسیساتی مرتبط است اعلان کرده بود. نتایج همچنین پیشرفتی را در نظام اندازه گیری اپراتور بخصوص در ارتباط با تعیین سطح غنی سازی اورانیوم U-235 نشان می دهد.

18- منطقه تولید: ایران در آغاز در تاریخ 9 فوریه 2010 به منظور تولید اورانیم UF6 غنی سازی شده تا 20 درصد اورانیوم U-235 برای استفاده در تولید سوخت برای رآکتور تحقیقاتی تهران شروع به تزریق اورانیوم UF6 در آبشار 1 کرد. ایران از 13 ژوئیه 2010 اورانیوم UF6 با غنای پایین را در دو آبشار به هم متصل شده (آبشارهای 1 و 6) که هر یک شامل 164 سانتریفیوژ IR-1 بود تزریق کرده است.

19- آژانس چنانکه قبلاً گزارش شده تحقیق کرده است که از تاریخ 13 سپتامبر 2011 میزان 8/720 کیلوگرم اورانیوم UF6 با غنای پایین از شروع فرآیند در تاریخ 9 فوریه 2010 در منطقه تولید در آبشارها تزریق کرده بود و کلاً 7/73 کیلوگرم اورانیم UF6 غنی سازی شده تا 20 درصد U-235 تولید شده بود. ایران ارزیابی کرده است که بین تاریخ های 14 سپتامبر 2011 و 11 فوریه 2012 کلاً 9/164 کیلوگرم اورانیوم UF6 غنی سازی شده در کارخانه غنی سازی سوخت در دو آبشار متصل به هم در کارخانه آزمایشی غنی سازی سوخت تزریق شده و تقریباً 7/21 کیلوگرم اورانیوم UF6 غنی سازی شده تا 20 درصد اورانیم U-235 تولیده شده بود. این اقدام موجب می شود از زمان آغاز تولید در فوریه 2010 کل تولید به 4/95 کیلوگرم اورانیوم UF6 غنی سازی شده تا 20 درصد اورانیوم U-235در کارخانه آزمایشی غنی سازی سوخت برسد.

20- منطقه تحقیق و توسعه: ایران در منطقه تعیین شده برای آبشارهای 2 و 3 بطور متناوب اورانیوم UF6 را در دستگاه ها، آبشارهای ده ماشینی و 20 ماشینی سانتریفیوژهای IR-1، IR-2m و IR-4 تزریق کرده است. ایران طی نامه ای در تاریخ 1 فوریه 2012 قصد خود را برای نصب سه نوع جدید از سانتریفیوژهای IR-5، IR-6 و IR-6s را به عنوان دستگاه های واحد در آبشار 2 به آژانس اطلاع داد. ایران از تاریخ 21 فوریه 2012 تعداد 58 سانتریفیوژ IR-4 را در آبشار 4 نصب کرده بود که با اورانیوم UF6 تغذیه نشده است. ایران همچنین 164 سانتریفیوژ IR-2m را در آبشار 5 نصب کرده بود. ایران بین تاریخ های 9 و 12 اوت 2011 و از تاریخ 5 نوامبر 2011 به بعد بطور متناوب اورانیوم UF6 را در آبشار 5 تزریق کرده است.

21- بین تاریخ های 29 اکتبر 2011 و 11 فوریه 2012 تقریباً میزان 4/164 کیلوگرم اورانیوم UF6 طبیعی در زمینه تحقیقات و توسعه در سانتریفیوژها تزریق شده بود اما هیچ اورانیوم با غنای پایینی بیرون کشیده نشده بود زیرا محصول و دنباله ها در پایان فرآیند با هم ترکیب می شوند.

22- آژانس بر اساس نتایج آنالیز نمونه های محیط زیست برگرفته از کارخانه آزمایشی غنی سازی سوخت و سایر فعالیت های راستی آزمایی نتیجه گرفته که این تاسیسات همانطور که ایران در پرسشنامه اطلاعات طراحی مربوطه اعلام کرده عمل کرده است.

D.2. کارخانه غنی سازی سوخت فوردو

23- ایران در سپتامبر 2009 به آژانس اطلاع داد که در حال ساخت کارخانه غنی سازی سوخت فوردو در نزدیکی شهر قم است.

24- تاکنون ایران پرسشنامه اطلاعات طراحی ابتدایی و سه پرسشنامه اطلاعات طراحی تجدید نظر شده را در اختیار آژانس گذاشته است

  • ایران در اکتبر 2009 اعلام کرد که هدف این تاسیسات تولید اورانیوم UF6 غنی سازی شده تا 5 درصد U-235 بوده است و 16 آبشار در این تاسیسات ساخته خواهد شد که بطور مساوی بین دو واحد تقسیم می شود (واحد 1 و واحد 2) و تقریباً 3000 سانتریفیوژ در کل خواهد داشت.
  •  ایران در سپتامبر 2010 اعلام کرد که هدف کارخانه آزمایشی غنی سازی سوخت این بود که علاوه بر تولید اورانیوم UF6 غنی سازی شده تا 5 درصد اورانیوم U-235، تحقیق و توسعه را نیز اجرا کند.
  •  ایران در ژوئن 2011 اعلام کرد که هدفش از کارخانه آزمایشی غنی سازی سوخت تولید اورانیوم UF6 غنی سازی شده تا 20 درصد اورانیوم  U-235و اجرای تحقیق و توسعه است.
  •  ایران در تاریخ 18 ژانویه 2012 به آژانس اطلاع داد که «تاسیسات تحقیق و توسعه» از کارخانه آزمایشی غنی سازی سوخت برچیده شده است. ایران در پرسشنامه اطلاعات طراحی بروز شده در همان تاریخ اعلام کرد که کارخانه آزمایشی غنی سازی سوخت برای تسهیل تولید اورانیوم UF6 غنی سازی شده تا 20 درصد اورانیوم U-235 و تولید اورانیوم UF6 غنی سازی شده تا 5 درصد اورانیوم U-235 در هر دو واحد تولیدی طراحی شده است. پرسشنامه اطلاعات طراحی نشان داد که همچنین تدارک دیده شده است که متصدی بتواند برخی از آبشارها را برای تولید 5 درصد اورانیوم با غنای پایین مورد استفاده قرار دهد «در حالی که برخی از آنها 20 درصد اورانیوم با غنای پایین را تولید می کنند».

25- ایران در تاریخ 14 دسامبر 2011 شروع به تزریق اورانیوم UF6 با غنای 5 درصد اورانیوم U-235 کرد که قبلاً از کارخانه غنی سازی سوخت به مجموعه دو آبشار متصل به هم در واحد 2 در کارخانه آزمایشی غنی سازی سوخت با 348 سانتریفیوژ منتقل شده بود. بر اساس این گزارش، ایران از زمان گزارش قبلی مدیر کل 348 سانتریفیوژ در مجموعه دوم دو آبشار متصل به هم در واحد 2 نصب کرده است و در تاریخ 25 ژانویه 2012 شروع به تزریق اورانیوم UF6 غنی سازی شده تا 5 درصد اورانیوم U-235 در آن کرد و تاکنون همه سانتریفیوژهای نصب شده ماشین های IR-1 هستند. ایران همچنین ارزیابی کرده است که بین 14 دسامبر 2011 و 17 فوریه 2012 در کل 3/99 کیلوگرم UF6 غنی سازی شده تا 5 درصد اورانیم U-235 در دو مجموعه آبشار به هم متصل در کارخانه آزمایشی غنی سازی سوخت تزریق شده و تقریباً 8/13 کیلوگرم اورانیم UF6 غنی سازی شده تا 20 درصد اورانیوم U-235تولید شده بود.

26- از تاریخ 15 فوریه 2012، در چهار آبشار باقی مانده در واحد 2 و در 8 آبشار واحد 1، 2088 پوشش سانتریفوژ خالی IR-1 در جای خود استقرار یافته و تمام لوله ها نصب شده ‌اند. در نامه 16 فوریه 2012، آژانس از ایران جزییات این امر را که چگونه قصد دارد FFEP را عملیاتی کند درخواست کرد (آیا UF6 با درجه غنای 5 درصد U-235  تولید می کند، آیا UF6 با درجه غنای 20 درصد U-235 تولید می کند یا ترکیبی از این دو را تولید می کند).

27- آژانس در این حال تأیید کرده که FFEP بر اساس آخرین پرسشنامه اطلاعات طراحی که توسط ایران ارایه شده در حال ساخت است. همان گونه که قبلا گزارش شده، ایران در سال 2011 اطلاعاتی را در خصوص زمان‌بندی و شرایط محیطی مرتبط با تصمیم خود در زمینه ساخت FFEP در یک تأسیسات نظامی موجود ارایه کرد. با این وجود، هنوز اطلاعات تکمیلی در ارتباط با این تأسیسات از طرف ایران خصوصا در ارتباط با هدف و مقصد اصلی آن و با توجه به تعداد بازبینی‌های بعدی صورت گرفته در پرسشنامه اطلاعات طراحی برای FFEP مورد نیاز است.

D.3. سایر اقدامات مرتبط با غنی سازی

28- آژانس همچنان در انتظار دریافت پاسخ محتوایی ایران به درخواست های آژانس برای اطلاعات بیشتر درباره اعلام اخباری از طرف ایران در خصوص ساخت ده تأسیسات جدید غنی سازی اورانیوم است که بر اساس گفته ایران، در خصوص محل استقرار پنج مورد آن تصمیم‌گیری شده است. ایران در واکنش به درخواست آژانس در نامه 18 آگوست 2010 در ارتباط با انتشار خبری از سوی ایران مبنی بر در اختیار داشتن فناوری غنی سازی لیزری در 7 فوریه اطلاعاتی ارایه نکرده است. در نتیجه همکاری نکردن ایران در خصوص این موضوعات،‌ آژانس قادر به راستی‌آزمایی و ارایه گزارش کامل در این موارد نیست.

 

 E. فعالیت های بازفرآوری

29- متعاقب قطعنامه‌های مربوطه شورای حکام و شورای امنیت،‌ ایران موظف شد فعالیت های بازفرآوری از جمله تحقیق و توسعه را به حال تعلیق در آورد. ایران در نامه‌ای به آژانس در تاریخ 15 فوریه 2008 ابراز داشت فعالتی های بازفرآوری ندارد. در آن چارچوب، آژانس به نظارت خود بر کاربرد سلول های داغ در راکتور تحقیقاتی تهران (TRR) و تأسیسات تولید رادیوایزوتوپ مولیبدن، ید و گزنون (MIX) ادامه داده است. آژانس در تاریخ 12 فوریه 2012 یک بازرسی و راستی‌آزمایی اطلاعات طراحی در TRR و در تاریخ 13 فوریه 2012 یک راستی‌آزمایی اطلاعات طراحی در تأسیسات MIX انجام داده است. آژانس تنها در ارتباط با TRR، تأسیسات MIX و دیگر تأسیساتی که آژانس به آنها دسترسی دارد می‌تواند تأیید نماید که هیچ اقدام مرتبط با بازفرآوری در ایران وجود ندارد.

 

F. پروژه های مرتبط با آب سنگین

30- برخلاف قطعنامه های مربوطه شورای حکام و شورای امنیت، ایران کار بر روی تمامی پروژه های مرتبط با آب سنگین از جمله ساخت راکتور تحقیقاتی آب سنگین و راکتور تحقیقاتی هسته ای ایران (راکتورIR-40) را که تحت نظارت آژانس قرار دارد، تعلیق نکرده است.

31- در 14 فوریه 2012، آژانس یک راستی آزمایی اطلاعات طراحی در راکتور (آی آر 40) در اراک انجام داد و مشاهده کرد ساخت تاسیسات در حال اجراست و اینکه ستون تغلیظ آب سنگین نصب شده است. براساس نظر ایران، آغاز عملیات راکتور IR-40 برای سال 2014 برنامه ریزی شده است. آژانس که از ژانویه 2007 پرسشنامه اطلاعات طراحی جدیدی از راکتور IR-40 دریافت نکرده بود، در نامه مورخ 27 ژانویه 2012 از ایران درخواست نمود یک پرسشنامه اطلاعات طراحی روزآمد شده ارائه کند.

32- از زمان بازدید مورخ 17 آگوست 2011 از کارخانه تولید آب سنگین، آژانس طی نامه های مورخ 20 اکتبر 2011 و 27 ژانویه 2012 درخواست دسترسی بیشتر را مطرح کرده است. درحالی که آژانس منتظر دریافت پاسخ آن نامه هاست، برای نظارت بر آن کارخانه بر تصاویر ماهواره ای تکیه کرده است. براساس اخرین تصاویر دریافتی، بنظر می رسد که کارخانه مزبور درحال فعالیت است و ایران تا به امروزبه آژانس اجازه نداده است از آب سنگینی که در تاسیسات فرآوری اورانیوم (UCF) ذخیره شده است، نمونه برداری کند.

 

G. فرآوری اورانیوم و تولید سوخت

33- ایران موظف است تمامی فعالیت های مرتبط با غنی سازی و پروژه های آب سنگین را تعلیق کند. با این وجود، در UCF و کارخانه تولید سوخت (FMP) اصفهان، که هر دو تحت نظارت آژانس قرار دارند، فعالیت هایی به شرح ذیل صورت می دهد که ناقض آن تعهدات است.

34- تاسیسات فرآوری اورانیوم: در 17 دسامبر 2011، ایران شروع به تبدیل UF6 غنی شده تا  U-23520 درصد، به U3O8 کرد. در 19 فوریه 2012، آّژانس راستی آزمایی کرد که 8 کیلوگرم اورانیوم به شکل U3O8 تولید شده و متعاقبا 7.3 کیلوگرم اورانیوم به شکل U3O8 به کارخانه تولید سوخت اصفهان منتقل شده است.

35- همانگونه که قبلا گزارش شد، ایران فرآوری UF6 غنی شده تا U-235 3.34% به UO2 را شروع کرد پس از آن آژانس در 19 فوریه 2012، راستی آزمایی کرد که ایران 24 کیلوگرم اورانیوم در شکل UO2 تولید و متعاقبا 13.6 کیلوگرم اورانیوم در شکل UO2 به کارخانه تولید سوخت اصفهان منتقل کرده است.

36- در 19 فوریه 2012، آژانس راستی آزمایی کرد که ایران 896.5 کیلوگرم اورانیوم طبیعی در شکل UO2 تولید کرده است. همچنین بر اساس راستی آزمایی اژانس، ایران 144.3 کیلوگرم اورانیوم طبیعی در شکل UO2 به کارخانه تولید سوخت اصفهان منتقل کره است.

37- کارخانه تولید سوخت: از زمان گزارش قبلی مدیرکل، ایران در جهت تولید دو نوع مجموعه سوخت در کارخانه تولید سوخت برای استفاده در راکتور تحقیقاتی تهران، کار کرده است (به پاراگراف 48 نگاه شود):

  • مجموعه های ساخته شده از صفحه های سوخت شامل U3O8: در 14 و 19 نوامبر 2011 آژانس دو صفحه سوخت را که حاوی U3O8بوده و در لابراتوار تحقیق و توسعه کارخانه تولید سوخت ساخته شده بودند را راستی آزمایی کرد. در تاریخ 3 ژانویه 2012 آژانس به راستی آزمایی یک صفحه سوخت حاوی U3O8که تا 20 درصد U-235 غنی سازی شده بود پرداخت و در 1 فوریه 2012 آژانس یک مجموعه سوخت شامل 14 صفحه سوخت حاوی U-235که تا 20 درصد U-235 غنی سازی شده بودند را راستی آزمایی کرد.
  •  مجموعه های ساخته شده از 12 میله سوخت حاوی UO2 غنی سازی شده تا 34/3 درصد U-235: آژانس در 26 نوامبر 2011 یک مجموعه سوخت و در 22 دسامبر 2011 مجموعه سوخت دیگری را راستی آزمایی کرد. همه صفحه های سوخت و مجموعه های سوخت پیش گفته متعاقبا توسط ایران برای آزمایش پرتودهی به راکتور تحقیقاتی تهران منتقل شدند.

38- در نامه مورخ 8 فوریه 2012 ایران به آژانس اطلاع داد که قصد دارد جهت تولید سوخت برای راکتور IR-40 در 12 فوریه 2012 با استفاده از UO2 طبیعی  تولید قرص، میله سوخت و مجموعه سوخت را آغاز کند  در خلال راستی آزمایی اطلاعات طراحی که در 18 فوریه 2012 صورت گرفت آژانس مشاهده کرد که ساخت قرص ها برای راکتور IR-40 آغاز شده است. 39- آژانس در نامه 16 فوریه 2012 به ایران خاطرنشان نمود که رویکرد مناسب پادمان مربوط به خط تولید سوخت U3O8 هنوز در کارخانه تولید سوخت صورت نگرفته است. با این وجود علی رغم عدم وجود رویکرد پادمان در این مقطع ثابت شد که همانطور که در خلال یک بازرسی که در 18-19 فوریه 2012 از کارخانه تولید سوخت صورت گرفت این امکان برای آژانس وجود دارد که به حسابرسی تمام مواد هسته ای در خط تولید سوخت U3O8 بپردازد. آژانس در حال مذاکره با ایران برای یک رویکرد جدید پادمان در کارخانه تولید سوخت است.

 

 H. ابعاد نظامی احتمالی

41-گزارش های قبلی مدیر کل موضوعات باقی مانده ای را درباره ابعاد نظامی احتمالی برنامه هسته ای ایران و اقداماتی که لازم است ایران برای حل آنها انجام دهد را مطرح کرده است. از سال 2002 آژانس به طور فزاینده ای درباره احتمال وجود فعالیت های اعلام نشده هسته ای ایران که نهادهای نظامی در آن دخیل باشند، شامل فعالیت های مربوط به ساخت خرج هسته ای موشک ابراز نگرانی کرده است. موضوعی که آژانس به طور منظم اطلاعاتی جدیدی را درباره آن دریافت کرده است.

41- ضمیمه گزارش نوامبر 2011 (Gov/2011/65) مدیرکل ارزیابی مشروحی از اطلاعات در دسترس آژانس را ارایه داد که نشان می دهند که ایران به فعالیت هایی دست زده که مربوط به ساخت یک وسیله انفجاری هسته ای است. این اطلاعات که از منابع مستقل و متنوع شامل شماری از کشورهای عضو، تلاش های خود آژانس و اطلاعات ارایه شده توسط خود ایران بدست آمده اند، توسط آژانس به طور کلی معتبر ارزیابی شده اند. این اطلاعات نشان می دهند که: قبل از 2003 این فعالیت ها تحت یک برنامه ساختاری صورت می گرفته اند که برخی از این فعالیت ها بعد از 2003 ادامه داشته اند و برخی ممکن است هنوز ادامه داشته باشند.

42- در قطعنامه 1929 مصوب 2010، شورای امنیت تعهدات ایران برای انجام اقداماتی که شورای حکام در قطعنامه GOV/2006/14 وGOV/2009/82، الزام کرده را تایید دوباره کرد و ایران را متعهد کرده است که با آژانس به طور کامل برای حل موضوعات باقیمانده همکاری کند، بویژه آن دسته از موضوعاتی که به نگرانی های مربوط به ابعاد نظامی برنامه هسته ای ایران دامن می زند، شامل ارایه دسترسی بلادرنگ به تمامی سایت ها، تجهیزات، اشخاص و اسناد درخواست شده توسط آژانس. شورای حکام در قطعنامه GOV/2011/69 مورخ 18 نوامبر 2011 از جمله نگرانی فزاینده و عمیق خود را درباره موضوعات حل نشده مربوط به برنامه ای هسته ای ایران ابراز داشته است شامل آنچه که لازم است روشن شود تا وجود ابعاد نظامی احتمالی را مرتفع سازد.

 

I. اطلاعات طراحی

43- کد 3.1 اصلاحی ترتیبات فرعی بخش عمومی موافقت نامه پادمان ایران، ارائه اطلاعات طراحی برای تاسیسات جدید را به محض تصمیم به ساخت یا دستور به ساخت تاسیسات جدید، هرکدام که زودتر اتخاذ شود،‌ ضروری می کند. کد اصلاحی 3.1 هم چنین مقرر می دارد اطلاعات طراحی کامل تر در زمان تعریف اولیه پروژه،‌ طراحی اولیه، ساخت و مراحل عملیاتی ارائه شود. ایران تنها کشوری است که با داشتن فعالیت های عمده هسته ای که آژانس در آن در حال اجرای موافقتنامه پادمان جامع است، مفاد کد اصلاحی 3.1 را اجراء نمی کند. آژانس هنوز منتظر دریافت اطلاعات طراحی روزآمد شده راکتور IR-40 و اطلاعات بیشتر درباره اظهارات مربوط به برنامه ساخت تاسیسات جدید غنی سازی اورانیوم و طراحی راکتور مشابه راکتور تحقیقاتی تهران است.

44- همانطور که پیش از این گزارش شده است، پاسخ ایران به درخواست های آژانس برای تایید یا ارائه اطلاعات بیشتر درمورد اظهاراتش مبنی بر قصد ساخت تاسیسات هسته ای جدید این است که اطلاعات لازم را در  زمان مقتضی  ارائه خواهد داد به جای اینکه براساس ملزومات کد اصلاحی 3.1 ترتیبات فرعی موافقت نامه پادمانش عمل کند.

 

J- پروتکل الحاقی

45- برخلاف قطعنامه های مربوط شورای حکام و شورای امنیت، ایران پروتکل الحاقی را اجرا نمی کند. آژانس در موقعیتی نخواهد بود که تضمین معتبر درباره فقدان مواد و فعالیت های هسته ای اعلام نشده ارائه دهد مگر تا زمانی که ایران همکاری لازم را با آژانس شامل اجرای پروتکل الحاقی به عمل آورد.

 

K. سایر موضوعات

 46 . همانگونه که قبلا گزارش شده است، در آگوست 2011 آژانس به منظور راستی آزمایی، از جمله در مورد مواد هسته ای در شکل فلز اورانیوم طبیعی و پردازش پسماند، مرتبط با آزمایشات تبدیل که توسط ایران بین سالهای 1995 و 2002 به مورد اجرا گذاشته شد، یک راستی آزمایی موجودی فیزیکی در آزمایشگاه تحقیقاتی چند منظوره جابربن حیان اجرا کرد که میزان این مواد پس از اندازه گیری توسط آژانس 19.8 کیلوگرم کمتر از میزان 270.7 کیلوگرم اعلام شده از سوی مجری طرح بود. ایران اطلاعات اضافی در ارتباط با این تفاوت را طی نامه ای به تاریخ دوم نوامبر 2011 ارائه کرد. آژانس طی نامه ای به تاریخ 16 دسامبر 2011 ایران را مطلع ساخت که ضمن مدنظر قرار دادن این اطلاعات اضافی، تفاوت یادشده باقی مانده است و بنابراین لازم است اطلاعات بیشتری از سوی ایران ارائه شود. در جریان گفت وگو با ایران در 13 و 14 فوریه 2012، آژانس خواستار دسترسی به اطلاعات ثبت شده و نیروهای درگیر در آزمایشات تبدیل فلز اورانیوم شد و ایران خاطرنشان کرد: استنادات مربوطه را دیگر در اختیار ندارد و نیروهای درگیر در این امر دیگر در دسترس نیستند. ایران همچنین خاطرنشان کرد: تفاوت موردنظر ممکن است از وجود میزان بالاتری از اورانیوم در پسماند نسبت به آنچه توسط آژانس اندازه گیری شده، ناشی شده باشد. در پرتو این موضوع، ایران آمادگی خود را فرآوری تمامی مواد پسماند و استخراج اورانیوم موجود در آن مطرح کرد. آژانس تجزیه و تحلیل اضافی درخصوص نمونه های مواد مربوطه را آغاز کرده تفاوت یاد شده تا روشن شدن موضوع باقی است.

47- همانگونه که قبلا گزارش شد، در نامه ای به تاریخ 19 ژوئن 2011، ایران آژانس را از تصمیم خود مبنی بر  انتقـال مقداری از مـجموعه های سـوخت مصرف شده (اورانیوم غنی شده با درصد بالا، میله کنترل سوخت و میله استاندارد سوخت) از استخر سوخت مصرف شده به هسته راکتور به منظور هدایت یک پروژه تحقیقاتی  آگاه کرد. این اقدام باید ازتاریخ 12 فوریه 2012 آغاز می شد.

48- از زمان گزارش قبلی مدیرکل، ایران به پرتودهی به میله های سوخت در راکتور تحقیقاتی تهران و صفحات فلزی تولیدشده در FMP ( رجوع شود به پاراگراف های 39-37 بالا)، ادامه داده است، از جمله پرتو دهی روی: یک میله سوخت UO2، یکی از مجموعه های سوخت دربردارنده 12 میله UO2 از U-235 که به حد 3.34 درصـد غنی شـده اسـت، (متعاقبا در جایگزین نمودن یک مجموعه کنترلی در هسته راکتور تحقیقاتی تهران استفاده شد)، یکی از صفحات سوخت اورانیوم طبیعی دربردارنده U3O8 از U-235، و یک صفحه سوخت غنی شده تا کمتر20 درصد. در تاریخ 22 فوریه 2012 آژانس مجموعه سوخت دربردارنده 14 صفحه سوخت دربرگیرنده U-235 که تا میزان U-235 20 درصد غنی شده و در سوخت مصرف شده در راکتور تحقیقاتی تهران بود، را راستی آزمایی کرد.

48- در تاریخ 10 ژانویه 2012 آژانس یک بازرسی در نیروگاه اتمی بوشهر انجام داد، زمانی که آژانس خاطرنشان کرد که رآکتور خاموش باشد. در نامه مورخ 6 فوریه 2012، ایران برنامه کاری نیروگاه اتمی بوشهر را که نشان می داد فعالیت آن در تاریخ 31 ژانویه 2012 آغاز شده است، به آژانس ارائه کرد.

 

 L. خلاصه

50- درحالی که آژانس به فعالیت های راستی آزمایی در خصوص عدم انحراف مواد هسته ای اعلام شده در تاسیسات هسته ای و مکان های خارج از تاسیسات هسته ای اعلام شده از سوی ایران که تحت توافقنامه پادمان هستند، ادامه می دهد، ایران همکاری لازم را از جمله در مورد اجرای پروتکل الحاقی، به عمل نمی آورد، آژانس قادر نیست درخصوص عدم فعالیت ها و مواد هسته ای اعلام نشده اطمینان موثقی ارائه دهد و بنابراین نمی تواند نتیجه گیری کند که تمامی مواد هسته ای در ایران برای فعالیت های صلح آمیز هستند.

51- آژانس همانگونه که در سند GOV/2011/65 بیان شده است، همچنان نگرانی های جدی خود در مورد ابعاد احتمالی نظامی برنامه هسته ای ایران را ابراز می دارد. ایران برغم درخواست آژانس که در دو دیدار اخیر از تهران مطرح شد، امکان دسترسی به پارچین را فراهم نکرد و درخصوص رویکرد سازمان یافته برای رفع تمامی موضوعات باقیمانده در ارتباط با برنامه هسته ای ایران هیچ توافقی با ایران حاصل نشد.

52- از زمان گزارش مدیرکل در تاریخ نوامبر 2011 (GOV/2011/65)، برخلاف قطعنامه های شورای حکام و شورای امنیت، ایران به فعالیت های غنی سازی اورانیوم ادامه می دهد و شمار آبشارهای استفاده شده برای تولید UF6 از U-235 غنی شده تا 20 درصد را افزایش داده، در حال آماده سازی آبشارهای اضافی در کارخانه غنی سازی سوخت فردو و کارخانه غنی سازی سوخت نطنز می باشد. ایران همچنین تصمیم خود مبنی بر نصب سه نوع جدید از سانتریفیوژ در نطنز برای مقاصد تحقیق و توسعه را اعلام کرده است.

53- مدیرکل همانگونه که در قطعنامه های الزام آور شورای حکام و شورای امنیت درخواست شده ، اصرار می دارد که ایران قدم هایی به سمت اجرای کامل موافقتنامه پادمان ها و وظایف آن شامل اجرای مقررات پروتکل الحاقی آن ، اجرای کد اصلاحی 3.1 از ترتیبات فرعی بخش عمومی موافقتنامه پادمان ، تعلیق فعالیت های مرتبط با غنی سازی و تعلیق فعالیت های مرتبط با آب سنگین بردارد.

54- مدیرکل ایران را به همکاری با آژانس فرا می خواند. مدیرکل به ایران جهت کار با آژانس برای رسیدن به توافق بر روی رویکرد سازمان یافته بر اساس فعالیت های راستی آزمایی آژانس برای حل همه موضوعات باقیمانده اصرار می ورزد. بویژه مدیرکل به ایران برای درنظرگرفتن نگرانی های جدی درباره ابعاد احتمالی نظامی برنامه هسته ای ایران از جمله به عنوان اولین قدم، پاسخ به سوالات آژانس درمورد پارچین و کارشناس خارجی و دسترسی به آنها در اسرع وقت اصرار می ورزد.

55- مدیرکل به نحو شایسته به گزارش دهی خود ادامه خواهد داد.